πŸ‘ Twaalf jaar onschuldig in de cel - Romano van der Dussen (oktober 2016) - ebook Downloaden

Twaalf jaar onschuldig in de cel
Boektitel : Twaalf jaar onschuldig in de cel
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 256 pagina's
Jaar : oktober 2016
Categorie : Biografien & Waargebeurd, ,
Uitgever : Uitgeverij Brandt
Taal: Nederlands

Het is een mooi geschreven boek fascinerend van begin tot eind. Heb het daarom ook in n zucht uitgelezen. Zijn onschuld voor de delicten waar hij voor moest zitten zijn goed bekrachtigd en duidelijk verwoord.

Heb het boek met aandacht gelezen gn respect voor de onschuld. Maar het gebeuren op 225 pagina's omschrijven ?? Dit zou ook duidelijk zijn als het op 25 pagina's zou zijn omschreven.

Wat een verhaal! In 1 ruk uitgelezen!! Hoeveel onrecht kan iemand aangedaan worden!

Op 2 september 2003 liep Romano van der Dussen na een ochtend zonnen een strand van de Costa del Sol af toen twee agenten hem staande hielden. Hij liep in een korte broek een T-shirt en op slippers. In zijn hand een plastic tasje met een handdoek een zonnebrandcrme en een blikje bier. Het waren zijn laatste meters op vrije voeten. Ruim twaalf jaar zou de Nederlander in de cel vastzitten. Ten onrechte verdacht van en veroordeeld voor verkrachting en aanranding. In februari 2016 sprak het Hooggerechtshof in Madrid hem vrij. Rechterlijke dwalingen en een trage justitie hadden hem onschuldig n veel te lang in de Spaanse gevangenis gehouden. Een gevangenis waar hij als 'verkrachter' op een brute behandeling van medegevangenen en cipiers kon rekenen. Na meer dan een half jaar in vrijheid vertelt Romano nu zijn ongelofelijke verhaal opgetekend door schrijver en journalist Edwin Winkels. Over zijn leven voor tijdens en na die gevangenschap. Over een zonnige Spaanse droom die een donkere nachtmerrie werd. Toon meer

Best Seller: