✅ Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr (januari 2015) - ebook Downloaden

Als je het licht niet kunt zien
Boektitel : Als je het licht niet kunt zien
ISBN: 9789044345940
Totaal Pagina's : 544 pagina's
Jaar : januari 2015
Categorie : Literatuur & Romans, Historische romans, Literaire romans
Uitgever : Overamstel Uitgevers
Taal: Nederlands

Dit boek is echt prachtig! Het zou zomaar eens echt gebeurt kunnen zijn. Marie- Laure wordt op een heel jonge leeftijd blind. Je volgt haar vanaf dat moment en de hele tweede wereldoorlog door. Haar vader werkt bij een museum in Parijs. Ze gaan weg uit Parijs want haar vader moet iets van onschatbare waarde beschermen. De Zee der Vlammen! Het is een diamant met geheimzinnige krachten. Ze vinden onderdak bij een oudoom in Saint- Malo. Het dorpje ligt aan de kust en is omringt door de zee. Zijn blinde meisjes wel veilig in de oorlog? Als haar vader spoorloos verdwijnt en de oorlog goed losbarst voelt ze zich enorm alleen. Ze sluit de huishoudster en haar oudoom in haar hart. Het is overleven geblazen in de koude winters van de oorlog. Eten is schaars. Ondertussen is er een Nazieofficier opzoek naar de zee der vlammen. Er zijn nepexemplaren van gemaakt en over de hele wereld verspreidt. Niemand weet wie de echte bij zich heeft zelfs de dragers niet. En hij gaat over lijkenKunnen ze hem ontlopen? Werner Pfennig is een wees en Duits. Hij belandt op een Nazi-school en moet meehelpen in de oorlog. Hij staat dus aan de andere kant. Hij komt ook in Saint- Malo terecht. Op een moment komen ze elkaar tegen. Wat er dan gebeurt moet je echt zelf lezen.Spannend ontroerend en levensecht! Heerlijk korte hoofdstukken leest makkelijk weg. Ik geef het boek een dikke 4,5 sterren! Het is echt een aanrader. Hij is wel vrij dik maar het is echt een goed boek! Ik heb echt een traantje gelaten.. Dit boek grijpt je bij de keel (of je hart) en laat je niet meer los. Echt allemaal gaan lezen.

Een bijzonder boek waarin twee levenslijnen en twee tijdslijnen met elkaar in contact komen. Het eerste personage is dat van een Frans blind meisje en het tweede van een Duitse jongen. Beiden worden tijdens WOII gevolgd in hun doen en laten. Hun persoonlijke ontwikkeling waarin de oorlog een grote rol speelt wordt beeldend en nauwgezet verteld. Vragen over wat te doen en hoe te reageren op verschillende situaties zijn bij beide kinderen een belangrijk gegeven. Het is een verhaal waarbij de lezer via de opgroeiende kinderen deelgenoot wordt gemaakt van de verschrikkingen van de oorlog. Deze zijn op een subtiele manier beschreven en tegelijkertijd laten ze een grote indruk achter. Ook maak je via de hoofdpersonages op een speelse manier kennis met wetenschap en techniek. Al met al een divers indrukwekkend en gevoelig boek.

erg mooi boek waarin verschillende verhaallijnen vloeiend in elkaar overlopen. In het begin is het even wennen omdat er heen en weer gesprongen wordt in de tijd en het verhaal steeds vanuit een ander personage wordt verteld maar dit went snel. Het verhaal speelt zich afwisselend in Duitsland en Frankrijk af aan de vooravond van de 2e wereldoorlog en beschrijft de lotgevallen van de twee hoofdpersonen een blind frans meisje en een duitse ss soldaat wiens levens met elkaar in aanraking komen. De overige personages worden beeldend beschreven en gaan echt leven. Het verhaal boeit enorm en heeft veel cliffhangers. Als het erg spannend wordt springt het verhaal over naar een ander personage en dat is soms frustrerend maar maakt ook dat je het boek haast niet kunt wegleggen omdat je wilt weten hoe het afloopt. Het boek ontroerd onthutst en fascineert en op het eind komen alle verhaallijnen mooi bij elkaar.

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen. Anthony Doerr heeft met zijn werk al vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee jonge zoons in Boisse Idaho.'Zijn imponerende gevoel voor detail en prachtige metaforen zijn overweldigend.' San Francisco Chronicle'Doerr schildert met een rijk prozapalet dat resoneert als een klok en lang blijft hangen in je hoofd.' Daily Mail 'Absoluut betoverend.' The Guardian 'Hij kan een scne tot leven wekken in n enkele alinea.' The Times Voor alle liefhebbers van De boekendief'Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen.' Dave Eggers. Bekroond met de prestigieuze Pulitzer Prijs 2015. Toon meer

Best Seller: