👍 Hoe sterk is de eenzame schaatser. Op zoek naar het mysterie van Hans van Helden - Erik Dijkstra (15-Dec) - Boek Downloaden op e-reader

Hoe sterk is de eenzame schaatser. Op zoek naar het mysterie van Hans van Helden
Boektitel : Hoe sterk is de eenzame schaatser. Op zoek naar het mysterie van Hans van Helden
ISBN: 440
Totaal Pagina's : 256 pagina's
Jaar : 15-Dec
Categorie : Kookboeken, Sportbiografien,
Uitgever : Overamstel Uitgevers
Taal: Nederlands

Hoewel hij zich met de zoektocht naar Hans van Helden zich op glad ijs begeeft - gezien het karakter en de 'schuwheid' van de hoofdpersoon - lukt het de schrijver toch om via de vele omwegen en personen uiteindelijk bij de meest markante schaatsers die Nederland heeft gekend te komen. Hij volgt daarbij steeds zijn eigen lijn beschrijft op makkelijke toegankelijke wijze het verhaal. Er wordt een prachtig verhaal geschetst van de droom van een Brabants jongetje om ooit de schaatstop te halen en daar eigenlijk alles voor over heeft zelfs het leven in toch wel bizarre omstandigheden en zonder de nodige financin. Het schetst een mooi beeld van de eigenzinnige schaatser die weinig bereid is tot compromissen en dus dicht bij zichzelf blijft. Authentiek en wat tegenwoordig als 'out of the box' denkend en werkend zou kunnen worden omschreven. Dat hij zichzelf daardoor ook tegenwerkt en tegengewerkt wordt is tekenend voor het politieke krachtenspel wat je tegenwoordig veelvuldig ziet. Het is een kunst om dicht bij jezelf te blijven en als je dat doet werkt dat veelal niet in je voordeel oals bij hans van Helden het geval is. Dat hij juist ook daaruit weer de kracht en inspiratie vindt om toch maar steeds weer door te gaan tekent deze ware maar eigenzinnige sporter. Het verhaal wordt van alle kanten belicht en de schrijver weet toch objectief te blijven en geen vooringenomen standpunten en oordeel te vellen. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen soms als een schelmenroman dan weer als pure sportlectuur en zeker ook inspirerend door te staan voor je principes waar en wanneer dan ook maar dat je soms - zoals in samenlevingen nodig - water bij de wijn moet doen (hoe jammer dat soms ook is). En ik kreeg er bijkans zin in om de 'stoute schaatsen' aan te trekken.....

Ook als je net als ik Hans van Heldens carrire niet helemaal hebt meegemaakt is dit boek een mustread voor liefhebbers van goede sportboeken. Erik schrijft vlot maar niet t en humoristisch maar niet t over een sporter die altijd al interessant leek maar nog veel interessanter blijkt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat de hoofdpersoon niet helemaal zonder reden zo vol rancune zat. Een schitterend boek!

Een prachtig verhaal over n van de meest getalenteerde schaatser die Nederland in binnen en buitenland vertegenwoordigde. Alle ups en downs uit het bewogen leven van Hans van Helden komen aan bod zonder ook maar n keer vervelend te worden.... Kortom een boek die zeker voor de oudere schaatsliefhebber een must is! Maar ook de jongere lezer zal gegrepen worden door de tomeloze inzet van deze schaatsvedette!!

Eind 2014 doet Erik een bijzondere ontdekking tijdens de opnames van Bureau Sport de mysterieuze schaatser Hans van Helden blijkt in het Thialf te zijn. Hans van Helden de man die van de aardboden verdwenen leek te zijn de schaatser met de fluwelen techniek winnaar van Olympische medailles bewonderd en gehaat om zijn eigenzinnige gedrag. Jarenlang leidde hij een teruggetrokken bestaan diep in Frankrijk en weigerde ieder contact met de media. Nu is hij terug in Nederland en Erik gaat op zoek.

Recomended Book: