πŸ“š Het enige verhaal - Julian Barnes (februari 2018) - Boek Downloaden Gratis

Het enige verhaal
Boektitel : Het enige verhaal
ISBN: 9789025452087
Totaal Pagina's : 256 pagina's
Jaar : februari 2018
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

Een liefdesgeschiedenis vertelt door de 19 jarige Paul. De overige personages worden in het boek niet verder uitgediept waardoor je alleen de waarheid kent van Paul. Althans waarheid Paul zal gedurende zijn leven steeds worstelen wat nu de waarheid van liefde is. Er komen veel definities van liefde in het boek voor. Er gebeurt niet veel in het boek behalve dan de onvermijdelijke verloren liefde. De kracht van het boek is zo uitgebreid puur over deze liefde kunnen schrijven.

Het boek ziet er goed uit en kreeg mooie recensies. Het begin is aardig geschreven en maakt dat je door leest. Maar daarna vervliegt elke spanning alsof er een luchtband leeg loopt! Geen of weinig sprekende details meer er is dan alleen nog een grote onpersoonlijke lijn zichtbaar. Als lezer sta je buiten de handeling. Geen aanrader!

Oninteressante verhalen Jammer

"Het enige verhaal' van Julian Barnes is een pijnlijk mooie roman over eerste liefde en de levenslange gevolgen daarvan. Begin jaren zestig. In een saaie voorstad van Londen brengt de negentienjarige student Paul de zomermaanden door in zijn ouderlijk huis. Op aanraden van zijn moeder schrijft hij zich in bij de plaatselijke tennisclub. Tijdens een toernooi ontmoet hij Susan: achtenveertig jaar oud zelfverzekerd ironisch overdonderend. Susan is getrouwd met twee volwassen dochters. Paul en Susan worden elkaars geliefden. In "Het enige verhaal' kijkt Paul jaren later terug op de zomer die zijn leven voorgoed veranderde op de daaropvolgende jaren samen en hoe dit leven uiteindelijk heel langzaam uiteenviel.

Best Book: