✅ Oorlog en kermis - Olaf Koens (15-Sep) - Boek Downloaden op kobo

Oorlog en kermis
Boektitel : Oorlog en kermis
ISBN: 6 h
Totaal Pagina's : 232 pagina's
Jaar : 15-Sep
Categorie : Boeken, Reisverhalen, Reisverhalen
Uitgever : Prometheus/Bert Bakker
Taal: Nederlands

Wie zich door de flaptekst van dit boek die suggereert dat het een evenwichtige kijk biedt op vele merkwaardige aspecten van het Rusland van nu tot aankoop laat verleiden komt bedrogen uit. Voor meer dan de helft van de 275 bladzijden speelt het zich af in Oekrane. De crisis in dat land wordt uitputtend en vanuit vele invalshoeken belicht. Op zich niet vervelend want Koens schrijft goed en weet bijzondere situaties en mensen over het voetlicht te brengen. Maar het boek wordt er onevenwichtig door en dat vooral de lezer voelt zich ten aanzien van sommige eigenlijk veel uitzonderlijker plaatsen personen en omstandigheden tekortgedaan. Een beetje jammer is dat wel want Koens heeft een scherp oog voor het ongewone.

als dagboek geschreven. interessant als het nieuws niet optimaal is bekeken.

Zo'n herknbaar boek voor hen die naar Rusland en de oude landen die vielen onder groot Rusland reizen. Voor hen die ooit nog eens gaan lezen dit boek voor hen die liever thuis blijven lezen dit boek mogelijk ga je daarna toch op pad!

In Rusland is alles waar en klopt niets. In Oorlog en kermis trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Vanaf de meest afgelegen nederzettingen in Siberi tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog. Hij spreekt met hooligans en helden met walvisvangers en waarzeggers. De hallucinante soms krankzinnige verhalen schijnen een nieuw licht op het land waar absurdisme de norm is. Oorlog en kermisis een betrokken persoonlijk ruw en realistisch portret van een land in verandering.

Best Seller: