📚 Eckart's Notes - Eckart Wintzen (mei 2007) - Boek Downloaden

Eckart's Notes
Boektitel : Eckart's Notes
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 224 pagina's
Jaar : mei 2007
Categorie : Geluk & Zelfvertrouwen, Managementboeken,
Uitgever : Lemniscaat
Taal: Nederlands

In duidelijke taal krijg je in 50 hoofdstukjes een goed beeld wat een organisatie kan maken of breken qua management. Echt alle facetten passeren de revue. Ben ook erg onder de indruk van de geestige vormgeving ook heel BSO.

Een heerlijke gevoel van "thuiskomst" toen ik het boek las. Ik ben zelf n van de ex-medewerkers van (10 jaar) BSO uit de periode die Eckard beschrijft. En geloof me het is waar en het klopt allemaal wat hij schrijft. De "anekdotes" die Eckard beschrijft zijn ECHT waar gebeurd. Ik herken ze als van gisteren. In mijn werkjaren na BSO heb ik zo'n geweldige werk-ethos/cultuur nergens meer teruggevonden. Het boek is dus ook naast een bestseller voor managers juist ook voor werknemers die een positieve verandering in de werkcultuur binnen hun bedrijf willen brengen.

Inspirerend boekje voor iedereen die leiding geeft of een eigen bedrijf heeft. In een heldere en goed leesbare stijl beschrijft Eckart Wintzen een aantal management principes waarmee hij in de jaren '80 (met BSO) veel furore maakte. Principes zijn heel duidelijk en makkelijk toepasbaar. Geen ingewikkelde modellen maar logisch nadenken over organisatie en motivatie. Bovendien erg leuk vormgegeven (in de vorm van een Moleskine notitieblokje) een "must have" voor iedere leidinggevende of ondernemer!

Tien jaar na dato geeft Eckart het geheim prijs van de succesformule waarmee hij 'zijn' BSO van een eenmansbedrijf tot multinational met 10.000 medewerkers liet groeien. 'Een managementboek dat leest als een roman' De ondernemer Eckart Wintzen vertelt in Eckart's Notes vol humor en zelfspot over de succesformule waarmee hij zijn BSO/Origin liet groeien van onverwacht eenmansbedrijf tot ongekende multinational. Een grappig boek met diepgang. Het staat vol met ideen en 'gouden tips' en is geschreven voor iedereen die met management te maken heeft: ondernemers managers studenten en docenten hun thuisfront en natuurlijk ook iedereen die gemanaged wordt. De 220 pagina's van het opzienbarende boekje zijn ingedeeld in 50 korte en puntige hoofdstukken. Een soort columns die ook afzonderlijk gelezen kunnen worden. Vanzelfsprekend komt ook de spraakmakende 'celfilosofie' aan bod waarmee Eckart zijn eerste onderneming BSO/Origin zo succesvol maakte. Eckart's Notes is uitgevoerd als een persoonlijk dagboek inclusief karakteristiek elastiek en bladwijzerkoord. De ingetogen fullcolour vormgeving geeft een lekker dagboekgevoel. Rustgevend in hectische tijden. Gewoon helemaal Eckartiaans. Waarom is Eckart een van de zeldzame inspirerende Hollandse entrepreneurs? Omdat hij zijn persoonlijkheid niet heeft laten aanvreten door de macht en het geld. Eckart's Notes is puur leesgenot. - Jort Kelder Een ongelooflijk leuk en inspirerend boek. Echt lachen en leerzaam. Een 'must' voor iedere ondernemer. - Bas Verhart Media Republic Toon meer

Recomended Book: