📚 Machines zoals ik - Ian McEwan (mei 2019) - Boek Downloaden Gratis

Machines zoals ik
Boektitel : Machines zoals ik
ISBN: 9789463360494
Totaal Pagina's : 347 pagina's
Jaar : mei 2019
Categorie : Literatuur & Romans, Historische romans, Speculatieve romans
Uitgever : Ian McEwan
Taal: Nederlands

Een heel boeiend en verrassend verhaal dat uitnodigt om in een keer uit te lezen. Geen spannende puntje-van-je-stoel roman. De robot wetten van Asimov de ethische en filosofische aspecten van kunstmatige intelligentie en autonome apparaten worden prachtig in het verhaal verwerkt en zetten je nog lang na het lezen aan het denken. Toch voelt het verhaal geen moment als sciences fiction. Een leuke vondst is de alternatieve wereldorde met andere uitkomsten van het Turing verhaal en het Thatcher tijdperk.

Inhoudelijk om over na te denken. Maar zeker ook leuk om te lezen.

Een heel interessant boek: hoe ver gaat artificial intelligence? Kunnen we robots ontwerpen die de baas worden over ons?

Na het succes van de verfilmde roman De kinderwet confronteert Ian McEwan in Machines zoals ik de lezer opnieuw met fundamentele vraagstukken dit keer in een meeslepend dystopisch verhaal gesitueerd in het Londen van net na de Falklandoorlog: Thatcher is aan de macht en Alan Turing bereikt een beslissende doorbraak in de artificile intelligentie. De werkloze Charlie is verliefd op Miranda een intelligente studente die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. Ze raken verwikkeld in een driehoeksrelatie met de androde Adam wiens persoonlijkheid ze samen hebben ontworpen. Maar kan een machine de zaken van het hart wel begrijpen? Wat is het dat ons menselijk maakt? Over Machines zoals ik "Een ontzettend goede roman over een nieuw soort kunstmatige mens.' The Times "Deze gedurfde prestatie is een geslaagde combinatie van literaire flair en intellectuele sprankeling.' The Sunday Times "Meesterlijke nieuwe roman () McEwans vermogen om de lezer tot nadenken te stemmen is waardevol en tijdloos.' Financial Times Toon meer

Recomended Book: