📚 Hoe word je 100? - William Cortvriendt (oktober 2014) - Boek Downloaden op e-reader

Hoe word je 100?
Boektitel : Hoe word je 100?
ISBN: 860
Totaal Pagina's : 336 pagina's
Jaar : oktober 2014
Categorie : Gezondheid & Lichaam, ,
Uitgever : Lucht | Uitgeverij
Taal: Nederlands

Je eigen lichaam als de beste arts. Je eigen gedrag om te beginnen als het beste behandelplan. Je hoeft geen enkele modegril op te volgen geen calorien te tellen geen etiketten te lezen een paar dingen laten wl gevarieerd eten (de samenstelling van een maaltijd is belangrijk). Alles is onderbouwd met tientallen (of waren het honderdtallen) onderzoeken onder miljoenen mensen. Er wordt duidelijk inzicht gegeven hoe het lichaam werkt en hoe gedrag en consumptie dat benvloeden (ten kwade en ten goede). Bij toepassing van de kennis die William Cortvriendt ons voorschotelt kan de levensvreugde en het aantal levensjaren van grote delen van de bevolking flink verbeteren. Tegelijkertijd kan de capaciteit van de gezondheidszorg mensen en middelen volledig worden ingezet voor de behandeling van ziekten waarop het individu zelf geen vat heeft. Op het eind van het boek staat het belangrijkste op n bladzijde in n matrix. Scheur deze uit het boek en plak m op de ijskast. Een goed boek leerzaam onderhoudend en heel makkelijk toe te passen kennis.

William weet veel. William heeft veel meegemaakt. En William heeft veel boeken en onderzoeken gelezen. En alles wat interessant is om te weten heeft hij in n boek opgeschreven. Ik hoop dat ik ook 100 word en dit boek helpt vast een handje.

Door dit boek ben ik me bewuster geworden van mijn levensstijl en voeding. Het boek is wel 'technisch' maar je leert veel over het menselijk lichaam en voeding waardoor je automatisch bewustere keuzes gaat maken. Absolute aanrader!!

William Cortvriendt vertelt ons in Hoe word je 100?' de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven in duidelijke alledaagse taal. William Cortvriendt (1956) is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervuld als medisch directeur en vice president bij drie verschillende medische bedrijven en heeft gewerkt als consultant bij McKinsey & Company. Zijn boek 'Hoe word je 100?' is eerder uitgebracht in de VS met de titel 'Living a Century or More' en is aldaar een bestseller. Het boek is door de internationale pers met lovende reacties ontvangen: Met een voorwoord van Kris Verburgh auteur van De Voedselzandloper "Een fascinerend basiswerk over de medische feiten van het ouder worden.... De auteur schrijft in een duidelijke taal die iedereen zal begrijpen.... Het resultaat is een uiterst boeiende expositie over gezondheid met een schat aan bruikbare adviezen". Kirkus reviews "De auteur schittert op het gebied van medisch onderzoek... Het boek voorziet ons van brede en diepe inzichten... 'Hoe word je 100?' is voor hen die willen investeren in hun gezondheid om daardoor langer te leven". Foreword Reviews/Clarion Review Toon meer

Best Book: