πŸ‘ Het vervallen huis van de islam - Ruud Koopmans (februari 2019) - Boek Downloaden

Het vervallen huis van de islam
Boektitel : Het vervallen huis van de islam
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 288 pagina's
Jaar : februari 2019
Categorie : Religieuze groepen, Geschiedenis,
Uitgever : Prometheus
Taal: Nederlands

Dit boek is een zoektocht naar externe omstandigheden die zouden kunnen aantonen dat de islam haar hedendaagse fundamentalistische naleving te danken heeft aan door 'het westen' toegebrachte sociaal-maatschappelijke schade. Maar het tegendeel blijkt; Koopmans rekent aan de hand van gedegen en onderbouwd veldwerk in heden en verleden af met de aanname dat de islam een slachtoffer is. De islam is een theocratie een staatsinrichting volgens onwrikbare ('profetische') wetten die door haar grondlegger opgelegd zijn. En niet alleen voor diegenen die erin geboren worden; de hele wereld dient zich te schikken naar de opinie van de oprichter met fikse -en niet zelden dodelijke- consequenties indien men een vraagteken durft te zetten waar Mohammed een punt geplaatst heeft. De conclusies en onderbouwing zullen vooralsnog onbespreekbaar blijven aangezien ze geen enkel houvast bieden aan diegenen die een comfortabel beeld willen onderhouden waarin geen actie of persoonlijk standpunt van hen verwacht wordt. Dankzij dit wegkijken -wat ergens ook begrijpelijk is de werkelijkheid is zoveel negatiever dan men zich durft voor te stellen- zal er pas erkenning plaatsvinden nadat de persoonlijke levenssfeer ondubbelzinnig wordt aangetast maar dan is het al te laat. Er vindt momenteel een kolonisatie plaats die gestimuleerd wordt door 'nuttige idioten' die denken dat ze met het aanreiken van goede intenties -hoe oprecht ook- een ombuiging kunnen bewerkstelligen. Ook meent men vanuit 'racisme van de lage verwachtingen' dat alleen 'witte mannen' tot kolonisatie in staat zijn. Dit boek toont aan dat er van die vaak erg vocale nobelheid bitter weinig resultaat te oogsten valt en geeft ook duidelijk aan waarom. Een zure boodschap voor iedereen die wil blijven geloven dat het allemaal vanzelf goedkomt als we maar blijven lachen en tolereren. Een onmisbaar boek voor diegenen die net te weinig informatie hebben om zich aan vast te kunnen houden tijdens de storm van kritiek die zal opsteken zodra men in fatsoenlijk gezelschap twijfels durft te plaatsen bij de prachtige toekomst die de multi-culturele samenleving als concept nou eenmaal waarborgt.

Wie de weg kwijt dreigt te raken in de verwarrende discussie over de verklaring van de problemen rond migratie integratie de verschillen van opvattingen binnen Islam etc. in Europa en de rest van de wereld wordt aangeraden dit boek te lezen. Geen populisme geen wegkijkerij nee - nuchtere analyse van feiten. Net als je denkt ja maar hoe zit het dan met (vul in) dan begint Koopmans er over. Logisch opgebouwd degelijk en interessant. Had ik al gezegd dat het boek een aanrader is?

Zeer toegankelijk boek om als Europeaan de Islam te begrijpen:veel respect voor deze Nederlander die in weinig woorden en met cijfers onderbouwd waarom de Islam het vooral in Europa zo moeilijk heeft. Democratie is voor de Islam een onacceptabel woord!!!

De islamitische wereld bevindt zich in een steeds dieper wordende crisis. Terwijl de rest van de wereld democratiseerde nam het aantal democratien in de islamitische wereld alleen maar verder af. Met de rechten van vrouwen homoseksuelen en religieuze minderheden is het nergens zo slecht gesteld. Van Mali in West-Afrika tot de Filipijnen in Oost-Azi woeden tientallen burgeroorlogen met islamitische betrokkenheid die miljoenen mensenlevens hebben gekost. Duizenden komen jaarlijks om bij aanslagen van terreurorganisaties als ISIS Al-Qaeda en Boko Haram. Economisch raakt de islamitische wereld steeds verder achterop. Geen wonder dat velen elders een goed heenkomen zoeken. Maar ook wat integratie betreft zijn migranten uit moslimlanden hekkensluiters. Met een indrukwekkende hoeveelheid feitenmateriaal toont dit boek de diepte van de islamitische crisis aan en onderzoekt de oorzaken. Westers kolonialisme inmenging van buitenaf en discriminatie bieden geen steekhoudende verklaring. De wortels van het probleem zijn religieus en liggen bij de groeiende invloed van het fundamentalisme dat de islamitische wereld in een wurggreep houdt. Ruud Koopmans (1961) is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum (WZB) in Berlijn. Hij is auteur van boeken en opiniestukken in binnen- en buitenland over migratie sociale bewegingen en Europese integratie. Toon meer

Best Seller: