✅ Ananas - Lex Boon (januari 2019) - Boek Downloaden Gratis

Ananas
Boektitel : Ananas
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 224 pagina's
Jaar : januari 2019
Categorie : Boeken, Humor, Reizen
Uitgever : J.M. Meulenhoff
Taal: Nederlands

Wat een heerlijk verhaal! Een serieus verhaal met een komische ondertoon. Ook als je niet van ananassen houdt is het een leuk boek om te lezen.

Geweldig boek! De volgende keer dat je een bakje gesneden ananas koopt in de supermarkt kijk je er heel anders tegenaan. Dat blijkt minder decadent dan ik altijd dacht want in elk geval is niet de zware ananasschil vervoerd; en het heeft werk gegeven aan de mensen in Verweggistan. Dat vooral: hier zitten dus mensen achter die de ananas hebben geplant geoogst geschild gesneden verpakt. Al die andere mensen in het boek die op een of andere manier met ananas te maken hebben gehad komen ook tot leven in vaak spannende verhalen. Goed geschreven geestig ontroerend zelfs en een verruiming van je blik op de wereld.

Als je ananas lekker vindt is dit een verhaal erover dat je moet lezen

Ananas is een fascinerende geschiedenis en een verzameling fantastische verhalen over de meest exotische vrucht die we kennen Vlak voordat zijn vriendin hem verlaat krijgt journalist Lex Boon een afscheidscadeau: een ananasplant van IKEA. Al snel raakt hij gefascineerd door de vrucht die een geschiedenis heeft die teruggaat tot Columbus. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen stapt hij in het vliegtuig om de zaak grondig te onderzoeken. Wat volgt is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen. Zo vindt Boon de uitvinder van de pizza Hawa gaat hij op zoek naar het ananaslaboratorium waar de "extra zoete ananas' werd gecreerd belandt hij in een zeventiende-eeuws Schots ananaskasteel en is hij te gast op een ananascongres in Costa Rica. En het liefdesverdriet? Dat ebt na de vele reizen opzienbarende avonturen en tal van onverwachte ontmoetingen langzaam weg. De pers over Lex Boon "Boon heeft een goed oog voor het vertellen van een anekdote () geduld en eigenzinnigheid kunnen een goed verhaal opleveren.' de Volkskrant "De ananas is journalistieker dan je in eerste instantie denkt. Noem een gebeurtenis en Lex heeft er een ananasverhaal bij.' Vice.com "Op een mooie manier vertellen. Dat is inmiddels het handelsmerk van Lex Boon.' NieuweJournalistiek.nl Toon meer

Recomended Book: