πŸ‘ Alleen op de wereld - Hector Malot (16-Nov) - Boek Downloaden Gratis

Alleen op de wereld
Boektitel : Alleen op de wereld
ISBN: 9789025761844
Totaal Pagina's : 288 pagina's
Jaar : 16-Nov
Categorie : Literatuur & Romans, Historische romans, Zelf lezen
Uitgever : Pantheon
Taal: Nederlands

Heb het boek nog niet gelezen want dan weet ik dat de tranen weer gaan vloeien maar ik ga het zeker lezen n voorlezen aan mijn kleinkinderen! Het boek ziet er echt fantastisch uit complimenten aan Charlotte en Tiny!

Ik heb het boek aan mijn zoon van 10 gegeven en ben van plan om het voor te lezen. Ik heb het dus nog niet gelezen maar het ziet er echt prachtig uit. Schitterende illustraties. Echt een boek om voor altijd te bewaren.

Wat een aanwinst deze nieuwe frisse bewerking van deze prachtklassieker! Voor jeugdig publiek veel beter behapbaar dan de integrale vertaling uit 1999 en ook veel fijner (voor)lezen dan de oude vertalingen/bewerkingen die er tot nu toe waren. Ook voor volwassenen die het boek vroeger ooit of nog nooit gelezen hebben is deze versie een absolute aanrader. Niet alleen door te tekst - die in deze bewerking heel vlot leest en nergens verveelt maar waarin de heerlijk ouderwetse sfeer wel gehandhaafd blijft - maar ook door de wonderschone illustraties van Charlotte Dematons. Dit boek zou in geen enkel gezin mogen ontbreken. Ook een heerlijk voorleesboek! Wel een zakdoek bij de hand houden.

Lees hier het a href="https://lees.bol.com/nl/article/nieuwe-uitgave-alleen-op-de-wereld" artikel /a over Alleen op de wereld. 'Alleen op de wereld' is het klassieke verhaal van Hector Malot over vondeling Rmi op zijn reis door Frankrijk. Deze schitterende editie werd gellustreerd door Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons. De reis van vondeling Rmi Het geliefde 'Alleen op de wereld' is niet weg te denken uit de canon van kinderboeken die al generaties lang een gevoelige snaar weten te raken. Het is het verhaal van de 8-jarige vondeling Rmi die door zijn stiefouders aan straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan. Vertaald en bewerkt door Tiny Fisscher Dankzij de toegankelijke bewerking door Tiny Fisscher kan een nieuwe lichting lezers snikken om het lot van vondeling Rmi. De nieuwe soepele vertaling maakt deze editie geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Illustraties van Charlotte Dematons Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons maakte de illustraties voor deze prachtige uitgave. Ter inspiratie volgde ze de route die Rmi door Frankrijk heeft afgelegd. Het resultaat liegt er niet om: schitterende illustraties die het mooie maar desolate Franse platteland en het harde leven in de stad op unieke wijze weergeven. Winnaar Libris Mooiste Boekomslag van 2016 Toon meer

Best Book: