📚 Zwemmen of verdrinken - Marielle Lucas (oktober 2017) - Boek Downloaden op e-reader

Zwemmen of verdrinken
Boektitel : Zwemmen of verdrinken
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 303 pagina's
Jaar : oktober 2017
Categorie : Boeken, Pozie | Bloemlezingen & Letterkunde,
Uitgever : Publish & More
Taal: Nederlands

Binnen 2 dagen het boek uitgelezen. Omdat ik zelf in een soortgelijke kerk heb gezeten was het voor mij een heel pakkend boek vol herkenbare dingen.

Ik heb het boek in n dag uitgelezen! Wat een ontzettend indrukwekkend verhaal van 2 meisjes die ondanks heftige gebeurtenissen en tegenslagen de keus maken verder te gaan en de gebeurtenissen te gebruiken om sterker te worden en een voorbeeld te zijn voor andere. Echt een verhaal met een moraal. Doordat het op waarheid gebaseerd is maakt het nog meer indruk. Daarnaast is het ook een roep naar de politiek om kerken verantwoording te laten afleggen want er gaat nog weleens wat mis.

Eerlijk geschreven boek over 2 meisjes die opgroeien in een Nederlandse sekte uhhh kerk. Doordat ikzelf in deze sektarische kerk heb gezeten kan ik zeggen dat wat de schrijfsters vertellen waar is. Een aanrader voor iedereen maar vooral voor mensen die in soortgelijke kerken komen laat je wakker schudden door dit boek!

Zwemmen of verdrinken is het indringende waargebeurde verhaal van twee jonge meisjes Niki en Lara die opgroeien in een evangelische sekte. Allebei komen ze uit een groot gezin en hebben ze een wisselend aantal pleegbroers en -zusjes. Hun ouders hebben een slechte relatie. De ruzieachtige onveilige sfeer in huis dwingt de kinderen al jong om zichzelf te redden. In hun puberteit gaan Niki en Lara steeds kritischer naar hun geloof kijken en plaatsen ze vraagtekens bij verschillende geboden en verboden. Langzaam maar zeker weten ze zich te ontworstelen aan de indoctrinatie en levensbepalende invloed van de kerk. Ze kiezen hun eigen weg - en daarmee voor vrijheid van denken en handelen. Een keuze die door de kerkgemeente keihard wordt afgestraft. En dat leidt tot een verrassende ontknoping.

Best Book: