👍 Kamers antikamers - Nia Weijers (juni 2019) - Boek Downloaden op kobo

Kamers antikamers
Boektitel : Kamers antikamers
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 240 pagina's
Jaar : juni 2019
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

Kamers antikamers van Nia Weijers Als fan van De Consequenties was ik dolgelukkig toen er een nieuwe Weijers verscheen. De cover is wat vreemd wat donker wat wazig en dat is het boek ook. En ook weer niet. Kamers antikamers is een boek zonder plot of vaste verhaallijn. We volgen een schrijfster die op haar (zolder-) kamer werkt aan een nieuw boek dat is ongeveer het enige dat vaststaat. En de vriendschap met M. Daarnaast zijn er verschillende verhaallijnen die naast elkaar en door elkaar heen lopen elkaar benvloeden en naadloos in elkaar overgaan. Dan weer is de vrouw gelukkig in een vaste relatie dan weer is ze gescheiden woont ze samen met een kind van vier of wacht ze op de ander die bij haar vrouw moet weggaan. Niemand heeft echt een naam iemand heeft een hondje iemand heeft een kat. De verschillende levens zijn mogelijkheden. Al dan niet verzonnen. Mogelijkheden die vloeibaar in elkaar overlopen. Zoals het echte leven ook niet vastomlijnd en chronologisch voorwaarts voert. Nia lezen is je overgeven aan een wereld een universum aan een intelligente filosofische denk- en schrijfoefening. Hoewel dit alles heel ingewikkeld en moeilijk lijkt leest het boek vlot en meeslepend. Weijers schrijft een heel eigen soort boeken. Als je je openstelt voor haar soort wereld dan ga je ook van dit tweede boek enorm genieten.

Prietpraat verpakt in mooie zinnen met veel borrelpraat wijsheden gebracht met dedain voor andere schrijvers.

De prachtige zinnen die Nia Weijers schrijft vormen prachtige alinea's maar de prachtige alinea's vormen uiteindelijk geen prachtig boek. Een boek zonder heldere verhaallijn kan verrassend en vernieuwend zijn maar toen ik na drie dagen afwezigheid verder wilde lezen bleek ik elk houvast kwijt te zijn. Het boek vraagt te veel het boek wil te veel ik zou het niemand aanraden.

Over de poreuze grenzen tussen herinnerde verzonnen en mogelijke levens. Over de keuzes die je maakt en niet maakt. Over liefde en vriendschap en manieren waarop mensen elkaar vinden en verliezen In "Kamers antikamers" van Nia Weijers woont een vrouw op de bovenste verdieping van een rijzig laat negentiende-eeuws pand aan een stadspark. Ooit woonde er een kunstschilder die melancholische stadsgezichten maakte en artistieke vrienden ontving in zijn atelier. Nu schrijft ze er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud en zijzelf ook zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven. In 2014 verscheen Nia Weijers debuutroman "De consequenties' die werd bekroond met meerdere prijzen en de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2015 behaalde. Toon meer

Best Seller: