✅ Dagen zonder eind - Sebastian Barry (16-Nov) - Boek Downloaden Gratis

Dagen zonder eind
Boektitel : Dagen zonder eind
ISBN: 9789021403816
Totaal Pagina's : 256 pagina's
Jaar : 16-Nov
Categorie : Literatuur & Romans, Literatuur & Romans, Literatuur & Romans
Uitgever : Querido
Taal: Nederlands

Geschreven bij Dagen zonder eind

Intensieve leeservaring. De schrijver geeft via de hoofdfiguur een eerlijk verhaal over de beginjaren van de wording van Amerika.

Hoewel het verhaal best zou kunnen boeien lijkt het of de auteur in de opmaak van dit boek zijn titel wilde bekrachtigen. Elke bladzijde bevat blokken volledig uitgelijnde tekst geen enkele witregel en maar zeldzaam een handmatig regeleinde. Geen aanhalingstekens wanneer iemand iets zegt. Je krijgt de indruk dat de auteur moest betalen per komma want hij plaatst ze zeer spaarzaam. Wil je lezen onaantrekkelijk maken dan moet je z een boek lay-outen. Jammer jammer.

De zeventienjarige Thomas McNulty en zijn wapenbroeder John Cole nemen dienst in het Amerikaanse leger om aan de honger te ontsnappen. Eerst dient de strijd tegen de indianen zich aan en vervolgens de Burgeroorlog. De jongens worden geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog en hun medeplichtigheid laat diepe sporen na. Desondanks beleven ze zo voelen ze dat zelf althans sprankelende dagen zonder eind. Sebastian Barry werkt gestaag voort aan een reeks onafhankelijk van elkaar te lezen romans waarin hij n familie zijn eigen op de voet volgt. Door de verhalen van meerdere generaties te vertellen brengt hij de geschiedenis van de Ieren in kaart.

Best Book: