✅ Nazomer - Esther Verhoef (juni 2017) - Boek Downloaden

Nazomer
Boektitel : Nazomer
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 427 pagina's
Jaar : juni 2017
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Ambo|Anthos
Taal: Nederlands

Na het verdrietige maar o zo mooie Tegenlicht is er dan nu de tweede roman van deze Nederlandse thrillerschrijfster. Minder droevig wat ik fijner vind. Je volgt Claudia als kind en jong volwassene en de beroemde mode ontwerpster Vivian die dezelfde personen zijn. Claudia leeft in een volksbuurt in de 80' en 90' jaren je ziet zo de Veerkampjes voor je met sommige beschreven tantes. Heb soms hardop moeten lachen maar was ook (veel) ontroerd. Vivian leeft in deze tijd in new York en Paris en Amsterdam. Via haar krijg je veel mee van het reilen en zeilen in de mode wereld,heel interessant. De hoofdstukjes van Claudia en Vivian zijn kort en om en om geschreven en daardoor blijf je maar lezen. Je denkt steeds: nog eentje en dan ga ik slapen. Ik ben vier dagen in een andere wereld geweest. Wat me wel echt van het hart moet is dat het wel lijkt of sommige recenties hier over andere boeken lijken te gaan dan die ik heb gelezen. Smaken verschillen maar zoveel?

Geschreven bij Nazomer

Meteen vanaf het begin van Nazomer ben je geboeid door het verhaal. Esther Verhoef weet de aandacht van de lezer continu vast te houden. Dat komt mede door de afwisseling tussen heden en verleden. Je bent benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren met het bedrijf van Claudia en tegelijkertijd wil je weten hoe wat er in haar jeugd is gebeurd waardoor ze de persoon is geworden zoals ze nu is. Het boek leest lekker door dankzij de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Voor je het weet zit je al halverwege het boek. Het is interessant om te lezen hoe het leven van een modeontwerpster kan verlopen en waar zij in de dagelijkse gang van zaken mee te maken krijgt. Als je zelf niet in die wereld zit weet je daar niet veel vanaf. Verhoef weet hoe ze spannende thrillers moet schrijven. Dat is bij het grote publiek inmiddels wel bekend. Na 'Tegenlicht' is 'Nazomer' haar tweede roman. Wat mij betreft mag ze naast thrillers vaker een roman schrijven. Absolute aanrader om te lezen!

Twee werelden. En vrouw. Nazomer Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrire. Haar bedrijf floreert ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen en voor welke keuzes staat Vivian nu? Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York. Toon meer

Best Book: